Registreer je Racket

Om gebruik te kunnen maken van onze services maken we jou racket eerst aan in onze online store. Om een racket te registreren heb je eerst een STINGER LAB account nodig. Zo weten we wie je bent en kunnen we je racket alleen aan jou laten zien in onze store. Maak hier je eigen Racket aan en doorloop de stappen.

 1. Vul het eerst een racket nummer in start met 1. gevolgd door Merk & Type, voorbeeld: 1. Yonex – Duora 10
 2. Vul je een uniek serienummer in. Als je meerdere rackets van hetzelfde type hebt, kun je ze onderscheiden d.m.v. een serienummer. Zo weet je altijd wanneer welk racket voor het laatst bespannen is.
 3. Kies categorie “Mijn Rackets”, deze zorgt ervoor dat je rackets alleen voor jou zichtbaar zijn.
 4. Upload hier een foto of afbeelding van jou racket, deze wordt in het overzicht Mijn Rackets weergegeven zodat je het racket snel kan herkennen.
 5. Racket omschrijving, beschrijf hier eventuele extra informatie over je racket.
 6. Kies je favoriete snaar, kan later worden gewijzigd via Mijn Rackets.
 7. Kies hier je voorkeur qua hardheid van de bespanning, kan later worden gewijzigd via Mijn Rackets.

Custom Stringer Lab Sessie

Met deze configurator kun je stap voor stap je ideale bespan setup samenstellen.

 1. Selecteer je eigen racket om te laten bespannen.
 2. Kies je snaar. Weet je nog niet welke? Bekijk de Snaar Wijzer.
 3. Kies de hardheid van de bespanning. Advies nodig hoeveel Kg? Bekijk de Kg Wijzer.
 4. Selecteer het gewenste tube(s) onderhoud. We vertellen je graag waarom Tubes zo belangrijk zijn.
 5. Kies je grip. Weet je nog niet welke? Bekijk onze Grip Wijzer.
 6. Selecteer of je een Logo wilt en welke. Wat zijn de voordelen van een logo?
 7. Check de samenvatting of alles klopt.

Je bent nu klaar met de configuratie! Je kunt jou samengestelde Stringer Lab Sessie toevoegen aan de winkelmand en afrekenen met een betaalmiddel naar keuze. Je hebt de optie om het racket af te geven of op te sturen. Nabetaling komt de opdracht bij ons binnen en nadat we het racket ontvangen hebben gaan we voor jou aan de slag. Wil je weten wat er vervolgens gebeurd? Kijk hier voor meer info.


Jullie hebben alles ontvangen, wat gebeurt er nu?

Super, nu kunnen we aan de slag! Eerst zullen we de eventuele (overtollige) snaren verwijderen. Dit doen we d.m.v. een kruislingse knipbeweging, dit om de spanning gelijkmatig te ontdoen. We inspecteren het frame grondig op eventuele beschadigingen en lak of frame-breuken, bij twijfel zullen we altijd contact met je opnemen. Als het frame goed is inspecteren we de tubes, en verwijderen we de beschadigde tubes aan de hand van het service plan dat gekozen is. Mocht de gekozen optie enorm afwijken van de daadwerkelijke situatie zullen we altijd even contact opnemen, maar dit zal het bespanprocess vertragen. Als de beschadigde tubes vervangen zijn, kunnen we het frame zorgvuldig gaan inklemmen en kan het inrijgen en aantrekken van de verticale snaren beginnen. Nadat verticale snaren, rijgen we de horizontale snaren en trekken deze een voor een aan. We vervangen de grip, en brengen een logo aan naar keuze. Je racket is nu klaar! We brengen je op de hoogte via het beschikbare medium dat het racket klaar is voor afhaal of verzending.

Waarom zijn Tubes zo belangrijk?

Er is een directe relatie tussen beschadigde tubes en de frequentie van waarmee de bespanning knapt. Op moment van impact van de shuttle worden de snaren stevig naar buiten gevormd waardoor de snaren langs de tubes bewegen en meer druk uitoefenen. Beschadigde tubes met scherp randen of rafelingen kunnen in de snaren gaan snijden en dit kan resulteren in het knappen van de snaar. Dit fenomeen is te herkennen aan het punt waar de snaar knapt, namelijk altijd dichtbij de tube.

Waar vindt ik het serienummer van mijn Racket?

Wat is de maximale bespankracht van mijn Racket?